Winkelwagen 0

€ 0,00

Veelgestelde vragen - PVC ramen - Beglazing

We hebben een aantal zaken voor u op een rij gezet.

Welk type glas past bij uw ramen

Het glas is een belangrijk onderdeel van uw raam. Het glas is het component wat bepalend is voor zowel de isolatie waarde als uw veiligheid.

Het maken van een keuze uit het type glas is niet eenvoudig. Wij helpen u er bij om niet het verkeerde type glas te kiezen. Alvorens u een keuze kunt maken dient u rekening te houden met:

  • Wat zijn de richtlijnen op gebied van isolatie;
  • Wat zijn de richtlijnen op gebied van veiligheid;
Wat zijn de richtlijnen op gebied van hoogrendementsglas;

    Standaard worden alle ramen voorzien van beglazing met een Ug waarde minder dan 1,2 W/m²K. De luchtspouw tussen de 2 glasbladen wordt voorzien van Argon gas voor een betere isolatie waarde. Daarnaast wordt 1 van de glasbladen voorzien van een thermische folie. Triple glas heeft een Ug waarde van ongeveer 0,6 W/m²K.

Wat zijn de richtlijnen op gebied van veiligheid;

    Veiligheid van uw beglazing gaat in dit geval over de doorval beveiliging. Normaal glas breekt namelijk in scherpe scherven en daar kunt u zich ernstig aan verwonden. Op onze web-site hanteren we als veiligheidsglas gelaagd glas. Gelaagd glas bestaat uit 2 glasplaten met daartussen een speciale folie. Indien de ruit nu breekt zullen de scherven bij elkaar worden gehouden door de folie en is de kans op verwondingen vele malen kleiner.

    De richting ter toepassing van veiligheidsglas is afhankelijk van de hoogte van het glas en de functie van de ruimte. Voor woningen geldt dat glas waarvan de onderzijde van het glas lager is dan 0,85 m vanaf de vloer veiligheidsglas moet zijn. Dit geldt zowel voor de binnenzijde als de buitenzijde indien deze zijde toegankelijk is voor personen.

Neem altijd contact op met Creon-Ramen om uw keuze t.a.v. het type glas te bespreken.

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

Heeft u nog vragen?

Neem contact op!

Stuur een e-mail Stuur een e-mail

Neem Contact Op

Heeft u vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem contact met ons op!


  Verwijderen

Toevoegen