Welk type glas past bij uw ramen

Het glas is een belangrijk onderdeel van uw raam. Het glas is het component wat bepalend is voor zowel de isolatie waarde als uw veiligheid.

Het maken van een keuze uit het type glas is niet eenvoudig. Wij helpen u er bij om niet het verkeerde type glas te kiezen. Alvorens u een keuze kunt maken dient u rekening te houden met:

Wat zijn de richtlijnen op gebied van hoogredementsglas;

Standaard worden alle ramen voorzien van beglazing met een Ug waarde minder dan 1,2 W/m²K. De luchtspouw tussen de 2 glasbladen wordt voorzien van Argon gas voor een betere isolatie waarde. Daarnaast wordt 1 van de glasbladen voorzien van een thermische folie. U kunt dit controleren door aan de binnenzijde van het glas een vuurtje te houden. Als u in de ruit kijkt ziet u als het goed is 4 vlammetjes waarvan het 2de vlammetje van binnen uit gezien een andere kleur heeft.

Het systeem KBE 88 wordt standaard voorzien van Triple glas welke een Ug waarde heeft van ongeveer 0,6 W/m²K
.

Wat zijn de richtlijnen op gebied van veiligheid;

Veiligheid van uw beglazing gaat in dit geval over de doorval beveiliging. Normaal glas breekt namelijk in scherpe scherven en daar kunt u zich ernstig aan verwonden.

Hiervoor is veiligheidsbeglazing ontwikkeld welke bekend is als gelaagd glas en gehard glas.

Op onze web-site hanteren we gelaagd glas. Gelaagd glas bestaat uit 2 glasplaten met daartussen een speciale folie. Indien de ruit nu breekt zullen de scherven bij elkaar worden gehouden door de folie en is de kans op verwondingen vele malen kleiner.

De richting ter toepassing van veiligheidsglas is afhankelijk van de hoogte van het glas en de functie van de ruimte. Voor woningen geldt dat glas waarvan de onderzijde van het glas lager is dan 0,85 m vanaf de vloer veiligheidsglas moet zijn.

Dit geldt zowel voor de binnenzijde als de buitenzijde indien deze zijde toegankelijk is voor personen.

Note: